DomComHr logo Budite i Vi na portalu DomComHR!

 
box1g

Dnevni boravak savjeti za uređenje


Dnevna soba je centralna zona svakog doma i najdraži prostor svih ukućana. Odmaranje u popodnevnim satima ili razgovor sa prijateljima, podrazumijevaju udobnost svakog elementa u toj prostoriji. Da biste stvorili ugodan ambijent, potrebno je odabrati namještaj, tako da možete adekvatnom rasvjetom naglasiti zanimljive detalje ili boje na zidu, ali prije svega morate obratiti pažnju na dimenzije prostorije, kako bi ostalo dovoljno mjesta za neometanost
komunikacije i prolaze.
Prilikom opremanja dnevnog boravka, svakako vam je neophodna pomoć arhitekte, a mi ćemo vam otkriti nekoliko malih trikova…

GARNITURA ZA SJEDENJE
Udobnost sjedeće garniture je jednako bitna, kao i udobnost kreveta. Zato obratite pažnju da bude ispunjena poliuretanskom pjenom i komforna da se možete ispružiti. Uz sjedeću garnituru obavezno uklopite neku neobičnu fotelju ili tabure. Boje i dezeni ovise od vašeg opredjeljenja i stila kojem težite.

sjedeće garniture

TELEVIZOR
Određivanje pozicije televizora ovisi od položaja same garniture za sjedenje i prirodnog svjetla, koje po pravilu treba da pada bočno i nikako direktno na monitor. Poželjno bi bilo da bude gledljiv iz svih dijelova prostorije.

VITRINE
Otvorene ili zatvorene, visoke ili niske, zavisi od stila, potreba i ukusa. Pokušajte da izbjegnete visoke plakare ili vitrine u dnevnom boravku.

POLICE
Dizajn polica je toliko raznovrstan, da možete da birate od neobičnih krivudavih ili smaknutih formi, do klasičnih ravnih linija. Otvorene police mogu biti idealno rješenje za smještanje knjiga – tip suvremene biblioteke integrirane u dnevni boravak, a uz to se može uklopiti radna površina sa kompjuterom ili kamin sa foteljama, gdje ćete moći da čitate svoju omiljenu knjigu ili časopis uz čujno pucketanje vatre.

TEPIH
Toplinu i šarm svakom dnevnom boravku doprinosi mekoća tepiha. Naglašene boje i dizajn, njegov oblik i veličina, posebno utiču na izgled dnevnog boravka. U prostoriji gdje prevladava bijela boja, naglasak će biti na neobičnom tepihu, dok u obojenoj sobi, tepih treba biti neutralan.

tepisi

Prostor možete urediti jednostavnošću minimalizma, a opet unijeti dovoljno živosti efektnim detaljima, npr. jastucima i tepisima jarkih boji, neobičnim osvjetljenjem, unikatnim lusterom, zanimljivom šarom tapeta ili obojenim zidom u prostoru. Neutralni tonovi namještaja izgledat će elegantno sa podnom lampom ili vazom živahnog kolorita. Ukoliko težite drugoj krajnosti, mješavina stilova je već dugo zastupljena u suvremenim interijerima. Za razliku od izrazitih minimalista, postoje osobe potpuno suprotnog stila. Primjena boja i šara u svim varijantama i na različitim mjestima, namještaju, zidovima, podu, detaljima i dr., može izgledati veoma razigrano i veselo, ali ih opet treba pažljivo uklapati, jer je lako preći granicu ukusa. Nećete pogriješiti ukoliko budete koristili vječnu kombinaciju.

CRNO I BIJELO
Svestranost ove prostorije nudi različite mogućnosti opremanja, koje najviše ovise o vašim navikama. Kad shvatite da li volite da sjedite zasebno ili da uživate svi zajedno, sigurno ćete lakše pronaći pravo rješenje. Unesite pozitivnu energiju u vaš prostor i osjetite umjetnost življenja.

box1d
okvir Prethodna
 
okvir
Sljedeća
box2g
dnevne sobe

Dnevni boravak ili dnevna soba

Obiteljske potrebe razlikuju se od obitelji do obitelji. Profesionalni arhitekti i dekorateri postavljaju pitanja kako bi što uspješnije planirali...

box2d
box3g
box3d
box3g
box3d
box3g
box3d
box1g

Vezano uz rubriku: Dnevne sobe

namjestaj

Namještaj

Izrada namještaja po mjeri i narudžbi, saloni namještaja, prodaja namještaja. Sve o namještaju na jednom mjestu....
namjestaj_za_dnevne_sobe

Namještaj za dnevne sobe

Stolići, sjedeće garniture, tapisoni i tepisi te namještaj za opremanje dnevne sobe...
parketi

Parketi

Sve vrste i tipovi parketa, Postavljanje i lakiranje parketa. Kako postaviti parket? Tko može postaviti parkete...
tepisoni

Tepisoni

Tapisoni za sve interijere i namjene. Vrste i modeli tepisona i tekstilnih podnih obloga...
ormari

Ormari

Sve vrste ormara i ormari po mjeri, ugradbeni ormari, garderobni ormari...
ugradbeni_ormari

Ugradbeni ormari

Ugradbeni ormari po mjeri i narudžbi idealno su rješenje za vaš prostor...
rasvjeta

Rasvjeta

Ukratko o rasvjeti, osvrt na vrste i modele rasvjete, plafonjere, zidna rasvjeta, stropna rasvjeta . . ....
namjestaj_po_mjeri

Namještaj po mjeri

Izrada namještaja po mjeri. Nabavite namještaj baš po vašoj mjeri...
klima_uredjaji

Klima uređaji

Klima uređaji za klimitizaciju objekata...
stolarija

Stolarija

Građevinska stolarija, vrata, prozori, stepenice, drvena, alu i pvc stolarija...
interijeri

Interijeri

Sve o interijerima i opremanju interijera, savjeti za uređenje interijera i dizajn interijera ...
kuhinje

Kuhinje

Gotove kuhinje i kuhinje po narudžbi, savjeti, modeli, salon namještaja, slike, katalozi, ponuda i prodaja kuhinja...
box1d
box4g
box4d
box5g

Top 5 rubrika

Ema mikroklima

ema_mikroklima

Dnevne sobe

dnevne_sobe

Stolarija

stolarija

Talijanske kuhinje

talijanske_kuhinje

Kuhinje

kuhinje
box5d
Uvjeti korištenja i pravila privatnosti >
izrada internet stranica © Reklam Net 2005-2012 Zagreb - Hrvatska
  

Valid XHTML 1.0 Transitional