Index << Interijeri << Kuhinje

Standardne dimenzije kuhinjskih elemenata

Svi kuhinjski elementi trebali bi biti rađeni po nekim standardnim mjerama, zbog širine pećnice, dubine sudopera, dužine perilice posuđa i slično. Neke stroge standardne dimenzije i u milimetar točnih podataka nema, važno je da namještaj nije uži, širi ili drugačiji od ugradbenog aparata, stoga eto nekih okvirnih mjera na koje biste trebali obratit pozornost prilikom planiranja i opremanja vaše nove kuhinje.

a) donji elementi (sa ili bez ugrađenih el. aparata)
• dubina: 60 cm,
• visina: 85-88 cm sa radnom pločom,
• širina: 15, 25, 30, 40, 45, 60, 80, 90, 120 cm.

b) gornji viseći elementi
• dubina: 35 cm,
• visina: 60 – 98 cm,
• širina: 15, 25, 30, 40, 45, 60, 80, 90, 120 cm.

c) visoki ormari (sa ili bez ugrađenih aparata)
• dubina: 35 ili 60 cm,
• visina: 200 - 240 cm,
• širina: 30, 45, 60, 90 cm.

Svi elementi s radnim plohama trebali bi biti uvučeni u razini poda za najmanje 76mm (prostor za stopala)

Za većinu domaćica najprikladnija visina kuhinjske površine i radne plohe je 810 mm, no ako se radi kuhinja po mjeri i narudžbi tada je moguće uzeti i neku drugu mjeru visine kako bi se osigurao što pravilniji položaj za kralježnicu i lakši rad s namirnicama. Dubina radne plohe je 600 ili 920 mm.

Stražnji rub kuhinjskog pokućstva treba ograditi plastičnom letvicom da se rastresite namirnice i tekućine ne bi prelijevale preko ruba.

Najpraktičniji prostor za ostavu nalazi se iznad radne plohe, na tom mjestu učvrstite o zid prilagodljive police dubine 100 mm.

Gornji elementi mogu započeti 600 mm iznad radne plohe i ne bi smjeli biti dublji od 350mm, što je otprilike polovica radne plohe, a u posljednje vrijeme sve veći broj ljudi ugrađuje visoke gornje elemente koji sežu do stropa prostorije.

Najviša polica u zidnom ormariću ne bi se smjela nalaziti više od 1,7 m iznad poda, a vrh ormarića 1,90 m iznad poda no ukoliko ste ograničeni prostorom, stolica ili male ljestve osigurati će vam dodatni prostor na višim djelovima.

U prostor između ormarića i stropa umetnite vertikalnu ploču koja se nalazi u okomici s vanjskim rubom radne plohe (donjeg elementa). Na taj način dobiva se koristan prostor za prikrivanje ventilacijskih cijevi, mesoreznica, friteza, a za ploču se s unutrašnje strane mogu pričvrstit rasvjetna tijela koja osvjetljuju radnu površinu.

Gory kuhinje
Klasične i moderne visokokvalitetne talijanske kuhinje. Modularne kuhinje Gory zahvaljujući velikom izboru gotovih elemenata raznih namjena i dimenzija zadovoljiti će sve zahtjeve vašeg prostora.
Namještaj po mjeri + -
Izrada namještaja po mjeri, kuhinje po mjeri i želji naručitelja izrađujemo od svih vrsta materijala lakirani mediapan, pleksiglas, aluminij, staklo . . .

Planiranje kuhinjskog prostora
Planiranje kuhinjskog prostora, planiranje kuhinje i kuhinjskog rasporeda ta

Modularne kuhinje
Modularne kuhinje daju mogućnost kombiniranja elemenata

Standardne dimenzije kuhinjskih elemenata
Standardne mjere i dimenzije kuhinjskog namještaja i kuhinjskih elemenata

Kuhinje

  Kuhinje po narudžbi
 
  slike kuhinja
 
  stolice
 
Izrada kuhinja po mjeri i kuhinjskog namještaja po mjerama i narudžbama
  Razne slike kuhinja  
Drvne, metalne, uredske i barske stolice
 
           
  stolovi
 
  keramičke pločice
     
Sve vrste stolova. Metalni stolovi, drveni stolovi, plastični stolovi
 
Razne keramičke pločice za oblaganje svih površina, unutarnje i vanjske, podne, zidne, kuhinjske, kupaonske pločice
     
 

Izbornik


Izbornik
Izbornik