DomComHr logo Budite i Vi na portalu DomComHR!

 
box1g

Kuhinjski sudoperi


sudoperSudoperi današnjice mogu nalikovati prostornim skulpturama koje oblikuju centar svakog rada u kuhinji, a na tržištu se mogu naći izrađeni od raznovrsnih materijala, boja i oblika. Uz to ako imate novca i prostora možete s projektantom odabrati točno onaj model koji će odraziti Vaš osobni životni stil. U ovom članku informirat ćemo vas uglavnom o materijalima i njihovim mogućnostima.

Sirovina s najdužom tradicijom kod izrade sudopera svakako je keramika, a keramički sudoperi i danas su još uvijek vrlo traženi, te pomalo unose dašak nostalgije prijašnje kulture stanovanja unutar modernih stambenih prostorija današnjice. Keramika se koristi kao elegantna i suzdržana sirovina koja krasi sudopere najmodernije minimalistički orijentirane unutarnje arhitekture. sudoper keramičkiOvakav stil koristi ju najčešće, ali keramički sudoperi uistinu mogu pokriti vrlo širok spektar različitih dizajnerskih usmjerenja kao što su ladanjske kuće klasičnog stila čiji su zaštitni znak bile dugi niz godina. Novi primjerci današnjice i dalje zadovoljavaju osnovne kriterije po kojima su keramički sudoperi odvajkada poznati; pravocrtne linije, ekstremno ravni rubovi i uzak unutrašnji radius samog bazena. Osim klasičnih modela postoje i oni za plošnu ugradnju unutar radne plohe. Postoje okrugli i pravokutni modeli kao i oni u obliku trapeza za kutnu ugradnju u sklopu kuhinja L ili U oblika. Za one koji vole boje na raspolaganju je cijela paleta keramičkih sudopera koja obuhvaća bijelu, crnu i sivu, zatim boju bijele kave i pijeska, pa sve do žute boje limuna ili sočne zelene boje. I po pitanju funkcionalnosti keramički sudoperi raspolažu detaljima koji radni dio pretvaraju u višefunkcionalno područje namijenjeno ne samo isključivo pranju suđa. Velik broj modela ima prilično široku plohu za odlaganje koja štedi vrijeme i korake.

BRILJANTAN SJAJ
Nehrđajući čelik sirovina je koja može ispuniti sve snove o pranju.

kuhinjsi otok

U svakodnevnom govoru inox sudoperi koriste se kao sinonim nepoderivog i istovremeno vrlo elegantnog nehrđajućeg čelika. Luksuzni high end proizvodi za ljubitelje plemenitih kovina su markantna rješenja u obliku kuhinjskih otoka koji u svom sastavu imaju samo sudoper ili pak čine cijeli centar kuhanja koji uključuje i pećnicu. Takva umjetnička djela projektiraju se i posebno izrađuju ručno te prelaze granice funkcionalnosti pretvarajući se u prava mala umjetnička djela funkcionalnog karaktera koja omogućavaju stapanje prostora i estetike, a vlasniku ovakvih unikatnih djela daju mogućnost emotivnog i individualnog izražavanja. Ekskluzivni karakter nehrđajućeg čelika ne dolazi samo do izražaja kod ovakvih masivnih prostornih skulptura. Onaj tko voli puristički način stanovanja, može ga prekrasno kombinirati s raznovrsnim materijalima radnih ploha. Već zadnjih nekoliko godina u trendu su sudoperi od nehrđajućeg čelika čije unutarnje stijenke nisu više mekano savijene, već je sa svih strana vidljivo pravocrtno oblikovanje. Sudoperi ovakvog dizajna nazivaju se još i sudoperi "nultog radijusa". Osobito elegantne izvedbe su one koje se kombiniraju s radnim plohama od drveta, kamena, kvarca ili stakla, a izrazito su upečatljive kreacije ugradbenih sudopera.

I STAKLO JE U IGRI
Upotreba nehrđajućeg čelika otvorila je put raznovrsnim površinskim izvedbama i mogućnostima atraktivnih kombinacija. Na primjer oblikovanje je diktirano trenutnim željama po pitanju stila stanovanja, a obuhvaća drvo i staklo crnih, sivih i bijelih nijansi. Drvo ili staklo se upotrebljavaju za izradu daski za rezanje i odlaganje koje čine sastavni dio opreme oko sudopera. Novitet je kombinacija stakla i nehrđajućeg čelika unutar samog sudopera: ovakva koncepcija obuhvaća npr. modele s postranom klupicom za armaturu od crnog ili bijelog stakla koja omogućava potpuno prekrivanje sudopera i tako od njega čini jedinstvenu optičku cjelinu.

sudoper stakleni

Osim toga novitet je i sudoper čija je površina za odlaganje kompletno izrađena od stakla koje se može uz pomoć pritiska senzorne tipke na rubu zagrijati do 70oC i na taj način poslužiti kao zona za održavanje topline. Kao opcija kod ovakve inovacije dolazi i led traka od aluminija koja uz pomoć daljinskog upravljača mijenja boje staklene površine preko bijele, zlatne, plave, crvene, zelene pa sve do ljubičaste.

U SURADNJI S PRIRODOM
kerrock kuhinjeTrend sudopera od raznovrsnih sirovina završit ćemo mineralima koji se još nazivaju i kompozitnom sirovinom. Čine smjesu prirodnih minerala, pigmenata, i akrila. Akrilni udio omogućava termičko oblikovanje ovog čvrstog materijala i dizajneru postizanje svih mogućih oblika. Za svakodnevnu upotrebu bitno je naglasiti da su površine ovog materijala bez pora pa tekućina u njih ne može prodrijeti te je onemogućeno naseljavanje mikroorganizama u okolini sudopera. Optički i funkcionalno ova sirovina nudi sve što je potrebno; linearan dizajn je u prvom planu. a nadopuniti se može mekanim rubovima pa se u stvari koristi za harmonično  uklapanje u sve vrste stilova. Površina je na dodir topla, a može biti mat ili polirana do visokog sjaja. Dodatkom pigmenta omogućen je izbor boja od sive do svih nijansi crne, zatim zemljani tonovi, upečatljiva kobalt plava boja ili šatiranje zelenom. Na ponudi su i izvedbe koje izgledaju kao prirodni kamen te mnoge druge varijacije koje već spadaju u trendove stanovanja modernog unutarnjeg uređenja.

 izvor: Kuhinje i kupaonice

box1d
box4g
box4d
box3g
box3d
box3g
box3d
box1g

Vezano uz rubriku: Sudoperi

kuhinje

Kuhinje

Gotove kuhinje i kuhinje po narudžbi, savjeti, modeli, salon namještaja, slike, katalozi, ponuda i prodaja kuhinja...
kuhinje_po_narudzbi

Kuhinje po narudžbi

Izrada kuhinja po mjeri i kuhinjskog namještaja po mjerama i narudžbama...
kucanski_aparati

Kućanski aparati

Razni kućanski aparati i bijela tehnika, ploče za kuhanje, pećnice, štednjaci, hladnjaci, nape, perilice...
bijela_tehnika

Bijela tehnika

Ponuda bijele tehnike i raznih kućanskih aparata, hladnjaci, štednjaci, perilice...
filteri_za_vodu

Filteri za vodu

Filteri za vodu i filtriranje vode polako postaje normalna pojava i potreba, saznajte više o filtriranju vode...
perilice_posudja

Perilice posuđa

Samostojeće i ugradbene kuhinjske perilice posuđa...
box1d
box4g
box4d
box5g

Top 5 rubrika

Ema mikroklima

ema_mikroklima

Dnevne sobe

dnevne_sobe

Stolarija

stolarija

Talijanske kuhinje

talijanske_kuhinje

Kuhinje

kuhinje
box5d
Uvjeti korištenja i pravila privatnosti >
izrada internet stranica © Reklam Net 2005-2012 Zagreb - Hrvatska
  

Valid XHTML 1.0 Transitional