DomComHr logo Budite i Vi na portalu DomComHR!

 
box1g

Zimski vrtovi


VRATA PREMA VRTU

stakleni vrtJasna, jednostavna arhitektura, upečatljivo otvoreno oblikovani stakleni dijelovi i bijela fasadna cigla ostavljaju snažan dojam kod ovog objekta. Vlasnici su već odavno jednoglasni u ocjeni da kada se radi o staklenom vrtu, od početka treba paziti da se pažljivo integrira unutar cijele arhitekture. Cilj je bio da zimski vrt posluži kao toplinski spremnik i klimatski pufer cijelom objektu i tako aktivno sudjeluje unutar energentske bilance. Za to je, naravno, potrebno toplinski izolirano staklo, osjenjenje i klimatizacija staklenog vrta, te odustajanje od termičke izolacije prema ostatku stambenog dijela.

Uski prozorski elementi koji sežu do poda(u potkrovlju u obliku francuskih balkona) i zahvaljujući svojoj simetričnoj raspodijeli dodatno naglašavaju jednosmjeran karakter objekta. Na zabatnoj strani nalaze se plava ulazna vrata koja cijelom konceptu daju pomalo zaigrani naglasak.

zimsi vrtSredište projekta je bez sumnje dnevni boravak: pravokutni prostor od preko 45 m2. Preko zimskog vrta i bezbrojnih prozora nude se raznolike panorame prema vrtu i umjetnom jezeru za plivanje. Na zahtjev stanara ostavljeno je dovoljno prostora za dugačku kombinaciju ormara i regala.

Kuća je fleksibilno projektirana s ‘pogledom na budućnost’ pa već u prizemlju postoji mogućnost oformiti kompletan stambeni prostor za stanovanje u starosti. Tome u prilog idu prostrano predvorje kao i roditeljska spavaća soba s velikom tuš kabinom. U kuhinji se još uvijek može naći dovoljno mjesta za umetanje male blagovaonice; prozorska vrata vode direktno do vrta.

Put prema potkrovlju prolazi preko ugodnog i lijepog masivnog podestnog stubišta. Tu se nalazi raj za djecu koja se ne mogu žaliti na nedostatak slobodnog prostora: tri jednako velike sobe, kupaonica s tušem i kadom kao i dobro osvijetljeno mjesto za igru pomlatku osigurava svu moguću slobodu.

MBizdavaštvo
Časopis Hausbau

box1d
box4g
box4d
box3g
box3d
box3g
box3d
box1g

Vezano uz rubriku: Zimski vrtovi

pvc_stolarija

Pvc stolarija

Pvc stolarija i sve vezano uz plastično aluminijsku stolariju, pvc prozore, pvc vrata. Pvc stolarija idealno rješenje ...
pvc_prozori

Pvc prozori

pvc prozori, vrata, pvc prozorski sistemi pvc stolarija i zimski vrtovi načinjeni od pvc prozora...
pvc_vrata

Pvc vrata

Vrata izrađena od pvc profila, pvc vrata i ulazna pvc vrata...
stolarija

Stolarija

Građevinska stolarija, vrata, prozori, stepenice, drvena, alu i pvc stolarija...
biljke

Biljke

Ponešto o vrtnim biljkama, gdje kupovati bilje, savjeti, linkovi...
 
box1d
box4g
box4d
box5g

Top 5 rubrika

Ema mikroklima

ema_mikroklima

Dnevne sobe

dnevne_sobe

Stolarija

stolarija

Talijanske kuhinje

talijanske_kuhinje

Kuhinje

kuhinje
box5d
Uvjeti korištenja i pravila privatnosti >
izrada internet stranica © Reklam Net 2005-2012 Zagreb - Hrvatska
  

Valid XHTML 1.0 Transitional