DomComHr logo Budite i Vi na portalu DomComHR!

 
box1g

Kuće prizemnice


staklena kuća

PANORAMA SVJETLA U PRIZEMNICAMA

Prostorije prožete svijetlom sa pogledom u nebo i prema prirodi i arhitektura transparentnosti i lakoće koja zidove čini ‘nevidljivima’, željene su kvalitete stanova iz snova. Zimski vrt postao je već odavno stambeni prostor u kojemu se može boraviti tijekom cijele godine: fascinantni primjer današnjeg životnog stila i stambene kulture.

DOBAR POKROV I PROZRAČNA LAKOĆA ODLIKUCE PRIEMNU KUĆU

Ono što kod ovog objekta posebno upada u oči je velika krovna površina, koja je djelomično prekinuta poprečni zabatom sa bačvastim krovom. Na sunčanoj strani u smjeru vrta uočljive su ogromne krovne strehe ispod kojih se ne nalazi nosiv zid, nego potpuno ostakljena površina sa filigranskim profilom: na taj način stječe se dojam ‘lebdećeg’ krova koji se nastavlja i u unutrašnjosti. Oba poprečna zabata također su u potpunosti ostakljena sve do polukružnog krova. Da se ne bi narušila optika objekta, pergola sa vrtne strane opremljena je transparentnim osjenčanim staklom. Vitki potpornji i profili čine ju gotovo neprimjetnom

Lagana kosina prepoznatljiva je samo na ulaznom dijelu. Tu je arhitekt garažu djelomično integrirao unutar podruma; njen ravan krov može poslužiti kao nastavak vrtne terase koji se proteže cijelom dužinom kuhinje. Ulaznom dijelu pristupa se preko zabatnog erkera u podrumu. Odatle se, kroz ostakljeni vjetrovnik uz lagano zakrivljeno široko stubište, dolazi u gornji stambeni dio.

Cjelokupnom stilu odgovara neobična raspodjela prostorija. Hodnik i blagovaonica srdačno pozdravljaju svakog posjetitelja. Direktno se nadovezuje otvorena kuhinja sa izlazom u vrt. No, tek kada se krene prema dnevnom boravku primjećuje se pravi učinak specifične arhitekture: otvorenost sve do potkrovlja uz potpuno ostakljene zidove čini od ovog prostora ogroman zimski vrt. Kroz široka pomična vrata terasa i pripadajući joj vrt direktno su ‘uvučeni’ u središte kućnih zbivanja.

Sljedeći vrhunac čini galerija u potkrovlju, do koje se dolazi preko harmonično umetnutog stubišta u dnevnom boravku. Potkrovlje je, kao i prizemlje, okupano svjetlom. Malo drugačije nego kod prvotnog planiranja (što se vidi na nacrtu), prostor za fitness izveden je na otvoren način – dakle, bez vrata. To je dobra odluka, jer se na taj način pogled provlači kroz cijeli objekt popraćen fantastičnim svjetlosnim igrama.

MBizdavaštvo
Časopis Hausbau

A evo i nekoliko fotografija prizemnica

Kuća prizemnica - Hausbau Prizemna kuća - Hausbau

box1d
box4g
box4d
box3g
box3d
box3g
box3d
box1g

Vezano uz rubriku: Prizemnice

kuce

Kuće

kuće tipovi i vrste kuća, obiteljske kuće, prizemnice, dvokatnice, trokatnice, montažne kuće, kuće za prodaju...
prodaja_kuca

Prodaja kuća

prodaja kuća i kuće za prodaju...
montazne_kuce

Montažne kuće

Montažne kuće i ponešto o montažnim kućama popraćeno različitim modelima montažnih kuća i slikama montažnih ku...
 
box1d
box4g
box4d
box5g

Top 5 rubrika

Ema mikroklima

ema_mikroklima

Dnevne sobe

dnevne_sobe

Stolarija

stolarija

Talijanske kuhinje

talijanske_kuhinje

Kuhinje

kuhinje
box5d
Uvjeti korištenja i pravila privatnosti >
izrada internet stranica © Reklam Net 2005-2012 Zagreb - Hrvatska
  

Valid XHTML 1.0 Transitional