ŽUMBERAK   I   JEDNODNEVNI IZLETI   I   PROGRAM   I   SMJEŠTAJ   I   KOMENTARI   I   KONTAKT   I   GALERIJA   I   AKTIVNOSTI

 

OFF ROAD ADVENTURE - ŽUMBERAK   

    Iako uvijek putujemo istom turom i istim putem svaki naš izlet priča je za sebe, a jednodnevni izlet u prirodu sastoji se od obilaska raznih dijelova Hrvatske i popratnih aktivnosti tijekom off road vožnje terenskim vozilom. No smatramo važnim napomenuti kako pod off road vožnjom ne smatramo neke ekstremne zahvate, sajle, lopate, blato do koljena i slične stvari, riječ je o cross country vožnji po makadamu i šumskom putu neprohodnom za obične automobile što će smatramo biti vam dovoljno zanimljivo.

- Vožnja započinje u Zagrebu
- Vozilo kojim se vozimo je NISSAN PATROL 4.2 GR 4x4
- Sa sobom nosimo sve ili ništa (stvar dogovora)

    Nakon 30 minuta vožnje na relaciji Zagreb - Jastrebarsko i vožnje po plješivičkoj vinskoj cesti dolazimo u Slavetić gdje obično kratko zastanemo i razgledamo dvorac Oršić. Nakon toga vozimo se dalje prema parku prirode Žumberak. Dolazak do Medven Drage gdje Slapnica utječe u Kupčinu nalazi se ulaz u park prirode Žumberak. Polazišna točka je kamenolom Slapnice i ovdje gotovo da prestaje čovjekovo djelovanje na prirodu. Slijedi vožnja kanjonom Slapnice i razgledavanje prirodnih ljepota diljem Žumberka. Obilazak slapova (slap Vranjak, slap Brisalo, slap Sopot) Slijedi brdska vožnja, razgledavanje prirode, posjet starom gradu Žumberku, prolazak kroz nekoliko sela, posjet Jazovki, špilja, obilazak plantaže božićnih drvaca, ručak, dosta slobodnog vremena koje se može iskoristit na bezbroj načina kao što su šetnja, branje gljiva ili kestena, kupanje, ribolov . . .
    Polazak prema Zagrebu je oko 17-18h ovisno o dogovoru. Izlet traje otprilike 6-10 sati, i sve je po dogovoru, najkasnije vrijeme povratka u Zagreb je oko 20.00 sati, cijelim putem imamo puno zaustavljanja, šetanja i razgledavanja te se nekoliko sati vožnje niti ne osjeti, a vrijeme jednostavno proleti.

    Idealno vrijeme polaska je oko 8-9 sati ujutro kako bi do 14-15 sati mogli stići na ručak u restoranu. Ručat možete sve vrste pečenja, a kao specijalitet preporučamo frišku pastrvu s žara. Ukoliko želite moguće je organizirati piknik i roštilj u prirodi uz potok.

    Postoji nekoliko ruta kojima se može putovati. Za sada smo postavili kartu i mapu s najboljom rutom. Ovisno o vašim željama kreiramo idealnu rutu i trajanje izleta.

     Nikako ne preporučamo obilazak ovih lokaliteta običnim osobnim automobilom ili novijim terencom zbog oštećenosti putova i granja uz cestu koje vam može oštetit vozilo.

    Ukoliko se ipak odlučite posjetit Žumberak ili neki od lokaliteta na ovoj stranici slobodno se obratite na e-mail rado ćemo Vam odgovoriti na Vaša pitanja i pomoći Vam da organizirate i dogovorite hranu, smještaj i sve potrebno.

    Kliknite na kartu za više detalja o izletu na Žumberak . . .

karta

Ukoliko želite pogledati imamo nekoliko kratkih video snimaka . . .

off road video

   Ukoliko ste zainteresirani za više detalja slobodno nam se obratite.
off-road@seoski-turizam.net

Izleti na Žumberak organiziraju se isključivo po dogovoru

 
 


Powered by:
www.suv.com.hr i www.seoski-turizam.net        Izrada web stranica, web design i web hosting by Reklam-net        off-road@seoski-turizam.net