UMBERAK   I   JEDNODNEVNI IZLETI   I   PROGRAM   I   SMJETAJ   I   KOMENTARI   I   KONTAKT   I   GALERIJA   I   AKTIVNOSTI

 

Jednodnevni izlet u park prirode umberak

      program puta


Program i karta puta

Adobe reader - .pdf download

Word (Microsoft) - .doc Download

 


09.00h

Zagreb
  Polazak iz Zagreba oko 9.00 h, vonja prema Jastrebarskom

  Jastrebarsko
dvorac Erdody
      Dolazak oko 9,25h razgledavanje Dvorac Erdody, park i ribnjak. Nastavak vonje po jednom dijelu pljeivike Vinske Ceste kroz Pljeiviko vinogorje.
Prolazak kroz Cvetkovi Petrovinu i Slaveti

 


  Slaveti
dvorac Or?i?Slaveti? border=
 
    Dolazak u dvorac Ori u Slavetiu. Posjed Slaveti spominje se od 1249. godine, od tada mijenja mnogo vladara dok 1486. godine ne dolazi po vlast obitelji Ori darovnicom kralja Matije Korvina. U drugoj polovini 17. st. Ori se trajno naseljavaju u slavetikoj utvrdi koja postaje sredite njihova prostranog vlastelinstva.
Kratka pauza za fotografiranje i nastavak puta

 


  Medven Draga
Medven Draga
 
    Ue Slapnice i Kupine, mogue razgledavanje kurije, starog seoskog gospodarstva plemenite obitelji Medven, sagraenog
1868, prolazak kroz kamenolom Slapnica, i napokon ulazak u park prirode umberak

 


   Kanjon Slapnica
kanjon slapnice  
      Vonja kanjonom Slapnica uz razgledavanje slapova; slap Vranjak, slap Brisalo, potok Slapnica, stari Draganov mlin, kanjon Slapnice. Kanjon Slapnica ujedno je i najljepi umberaki predio te je taj dio parka prirode svakako preporuljivo pogledati.

   Bespuima umberka
Pogled s ?umberka
 
    Slijedi konano prava brdska vonja uz prekrasne poglede na umu, livade, sela i mjesta u daljini. Ukoliko je sunan dan, bez oblaka i izmaglice pogled see sve do Velebita, a na drugu stranu vidi se Slovenija i alpe. Vonju je jedino mogue prekinuti iz opravdanih razloga kao to su branje gljiva ili kestena.
Prolazak kroz Vii vrh, Javor, Petriko selo

 


  Stari Grad umberak
stari grad ?umberak
 
    Posjet starom gradu umberku koji se spominje ve davne 1296. g po kojemu je itavi kraj dobio ime.

 


  Jazovka
Jazovka
 
    Mogu obilazak jame Jazovke, pored Soica u kojoj je otkrivena masovna grobnica rtava 2. svjetskog rata.

 


  Slap Sopot
Slap sopot ?umberak
 
    Slap Sopot pada s oko 40 metara visine i svakako je vrijedno pogledati tu mo prirode

 


  Soice
sosice
 
    Naselje Soice za razliku od tipinih umberakih sela ratrkanih po brjegovima ili zbitih u dolini rijeka, smjestilo se u prostranoj dolini Soike visoravni. Naseljem dominiraju dvije crkve, jedna pored druge grkokatolika crkva Sv. Petra i Pavla i rimokatolika kapela Uznesenja Blaene Djevice Marije. U naselju je vrijedno pogledati etnografsku zbirku umberakog kraja u samostanu Sestara bazilijanki.
Daljnja vonja prolazak kroz Cernik i Stupe

 


  amarije
Kostanjevac
 
   Ruak u restoranu seoskom imanju obitelji Miljenovi "umberaki raj"

 


  Pribi
Pribi? border=
 
    Dolazak u Pribi i Strmac Pribiki kratka pauza za fotografiranje uz dvor grkokatolikih biskupa i neobizantsku kapelu Sv. Marije na otoku usred jezera. Pribi je rodno mjesto kardinala Franje Kuharia.

 


Krai- Dolina mira
Dolina mira
 
    Lagana vonja kroz Dolinu mira ili dolinu kardinala. Dolazak u Krai mogu obilazak crkve pr. Trojstva i sobe u kojoj je boravio Bl. Alojzije Stepinac, nadbiskup (1898. - 1960.)

 


16 - 17 h

Polazak prema Zagrebu

 

Karta umberka
Karta ?umberka

      Ova karta nikako nije za koritenje, ne savjetujemo da se ravnate po ovoj karti i sami pokuate proi ovu rutu. umberak je poprilino veliko podruje s mnotvom umskih puteva te je lako pogrijeiti, a ova karta nema dovoljno detalja da bi vam mogla posluiti za orijentaciju po umberku.
 


Powered by:
www.suv.com.hr i www.seoski-turizam.net        Izrada web stranica, web design i web hosting by Reklam-net        off-road@seoski-turizam.net