ŽUMBERAK   I   JEDNODNEVNI IZLETI   I   PROGRAM   I   SMJEŠTAJ   I   KOMENTARI   I   KONTAKT   I   GALERIJA   I   AKTIVNOSTI

 

   Proljetni izlet u park prirode Žumberak ostavlja svakog posjetitelja bez daha, mlado lišće, pupovi i bezbroj boja latica cvijetova raznih voćki oslikavaju žumberačka brda nakon zimske bjeline i označavaju buđenje prirode. Jaglaci, visibabe, šafrani i razno drugo proljetno cvijeće nagovješčuje dolazak ljepog i ugodnog vremena koje je višenego idealno za Vaš posjet Žumberku.

   Ovisno o vremenskim uvijetima proljeće može biti i izuzetno obilno vodom koja se pojavljuje topljenjem snijega, nerjetko se dešava da u isto vrijeme uživate u ostacima snijega dok se priroda već lagano zeleni, dok je pritom šum žumberačkih slapova i potoka posebno izražen. Uz postojeće vodotokove stvaraju se i novi koji prelaze cestu baš kao i da je nema, voda se sljeva sa svih strana, sa stijena, drveća i mahovine prizor je to koji treba doživjeti.

   U proljeće na Žumberku možete kušati i prave domaće kobase "ćešnjovke" koje su domaćini pripremali krajem 11 mjeseca, te su ih preko zime dimili i sušili kako bi sada bile prava delicija za svako nepce, nakon ljute kobase prijat će i kapljica pravog domaćeg vina koje je u jesen nakon berbe i obrade spremljeno u bačve.

 


    ŽUMBERAK PROLJEĆE

Slap na Kupčini   Pribić   Kamenolom Slapnica

Pogled s Žumberka   Jaglaci navješćuju početak proljeća   Šuma počinje pupati

Prva proljetna rosa   Proljetno buđenje prirode   Voćke u cvatu

Zima je ostavila tragove   Proljetno ozelenjavanje prirode   Proljetno topljenje snijega

Domaće kokoši   Proljeće Slavetić   Netaknuta priroda


Powered by: www.suv.com.hr i www.seoski-turizam.net        Izrada web stranica, web design i web hosting by Reklam-net        off-road@seoski-turizam.net